Hur lång tid tar det?
Det varierar beroende på olika faktorer: Hur stort batteri har bilen? Vilken laddeffekt används? Hur mycket batteri är i bilen när du börjar ladda? Vi rekommenderar att ha för vana att ladda bilen över natten.
Laddlösningar
För att ladda elbilen enkelt och säkert hemma erbjuder flera företag laddboxar som gör det möjligt att ladda bilen på ett tryggt och effektivt sätt, vilket är både bekvämt och kostnadseffektivt på lång sikt.
Mer erbjuder ett heltäckande koncept för elbilsladdning, vilket inkluderar lösningar för att ladda elbilen hemma. Genom att besöka deras webbplats kan användare hitta information om laddning hemma, där de betonar smidighet och effektivitet i processen.
Ladda tjänstebil hemma - ersättning
Om du använder din bil för tjänsteresor kan arbetsgivaren betala en skattefri milersättning för att ladda tjänstebil hemma. Då lämnar du in en reseräkning precis som vanligt. Det går att komma överens med sin arbetsgivare om en högre ersättning för att ladda din tjänstebil hemma än den som Skatteverket beslutat. Läs mer om vad som gäller kring att ladda tjänstebil hemma på Saljarnas.se.
Kostnaden för att ladda elbil?
Beroende på hur stort batteriet är varierar kostnaden. En enkel uträkning är denna från Villaägare.se: Multiplicera batterikapaciteten (i kWh) med kostnaden för el (cirka 1,8 kr/kWh). En elbil med en batterikapacitet på 40 kWh kostar då cirka 40 x 1,8 = 72 kr att ladda.
Får man statligt bidrag för laddstationer?
Privatpersoner som äger en fasighet och ska installera en laddbox kan ansöka om bidrag. Bidraget ska täcka 50% av kostnaden för installation och utrustning, men har ett maxbelopp på 10 000 kronor/fastighet.
Vilken laddbox är bäst?
Vi har jämfört de just nu bästa alternativen på marknaden i ett bäst i test. Oavsett om det är laddboxens laddningseffekt, pris, smarta funktioner eller utseende som är viktigast för dig kan du här hitta vilken laddbox som är bäst!